Venedig, bussresa Gardasjön, ItalienBlomstertåg, parad med blommor, Keukenhof, Delft, HollandMonte Carlo, Monaco, Franska rivieranSlottet Chenonceau, Loiredalen, FrankrikeRüdesheim, monumentet Niederwald, Rhen, TysklandSt Tropez, Franska rivieran, FrankrikeGeirangerfjorden, Hurtigruten till Ålesund, NorgeMainau, BodensjönNordkap, midnattssolen, Norge
Bussresor med Nord Syd Resor
     
 


Kryssning Dubai - Nord Syd Resor
Kryssning Dubai - Nord Syd Resor

Dubai är det näst största av sju emirater som utgör de Förenade Arabemiraten. Under några dagar upplever vi allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och kryddmarknaderna och varför inte också en kamelritt i öknen?
Med sol, bad, golf och shopping är detta ett lockande resmål under de kalla svenska vintermånaderna. Följ med på en resa till det annorlunda och fascinerande Dubai!

Kryssning Dubai - Nord Syd Resor

Läs vidare: Resefakta och Program
Lästips: Visit Dubai - Official Tourism Board in Dubai
Den Universella Valutakonverteraren™

 
 
BOKA RESAN MED FORMULÄRET
LÄNGRE NER PÅ SIDAN
 
         
         
 
 
 

 AVRESA: 
söndag 15 januari 2017

 RESDAGAR: 
11

 NYTT LÄGRE PRIS: 
PRISET AVSER AVRESA FRÅN ARLANDA.
14.900:- inklusive:
• flygresa Arlanda-Dubai t/r
• transfer flygplats Dubai-
  vårt hotell/båt t/r
• två nätter hotell i Dubai
  - plats i dubbelrum med d/wc
• arrangemang enl program
  inkl helpension, skatter dricks
• 7-nätters kryssning med
  Royal  Caribbean
  m/s Vision of the Seas®
• priset inkluderar kryssning i vald
  kategori, alla måltider ombord,
  aktiviteter, underhållning, dricks och
  samtliga skatter och avgifter
• färdledare Raija Valtonen från
  Nord Syd AB medföljer på hela resan

 FRIVILLIGA TILLÄGG: 
• Avbeställningsskydd 500 kr
• Enkelrum och enkelhytt 6.200 kr
• Plats i utsideshytt (kat. G) 1.480 kr
• Plats i utsideshytt med balkong
  (kat. D2) 6.430 kr
Alla hytter har queen-size bäddar, bad,
  telefon, TV, mini-bar, hårtork och AC
• Bussanslutning Arlanda tor:
från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 300 kr
från Uppsala, Enköping, Bålsta 260 kr
• UTFLYKTER under kryssningen:
Arrangemang/utflykter i samband med hamnvistelser under kryssningen bokas och betalas ombord på fartyget

 PASS VISUM: 
Giltigt pass måste medföras.

 VÅRT HOTELL och  KRYSSNINGSFARTYG: 
2 nätter: Four Points By Sheraton Downtown Hotel Dubai7 nätter: Royal Caribbean m/s Vision of the Seas®


Arrangör enligt lagen om Resegarantier:
Nord Syd Resor, 745 27 Enköping

 
 

AVRESE- OCH HEMKOMSTTIDER

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes.

FLYGTIDER:
15 jan DY5021 Arlanda 15:05 -
  Dubai 00:50+1
25 jan DY5022 Dubai 02:00 -
  Arlanda 06:30
Alla flygtider är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell.
Flygbolag: Norwegian Air Shuttle (DY)


KRYSSNINGSRUTT
ANKOMST AVRESA
Dubai, UAE   18.00
Khasab 08.00 17.00
Muscat, Oman 09.00  
Muscat, Oman   18.00
Till havs    
Abu Dhabi, UAE 08.00 18.00
Dubai, UAE 08.00  
Dubai, UAE ilandstigning 08.00  
 

PROGRAM

Söndag

Flyg Stockholm-Dubai. Vid ankomsten väntar buss för transfer till 4–stjärniga hotellet Four Points By Sheraton Downtown.

Måndag

Frukost på hotellet och därefter guidad förmiddagstur till Gamla Dubai med besök på Dubai Museum samt guld- och krydd-soukerna (svensk eller engelsktalande guide). Vid lunchtid checkar vi in på vårt kryssningsfartyg Vision of the Seas. Vi serveras en sen lunch efter ombordstigning. Därefter bekantar vi oss med fartyget som skall ta oss på en 7-nätters kryssning, seglingsplan se nedan. Efter avsegling klockan 18 samlas vi för middag i den flotta restaurangen där vi äter vid samma bord alla kryssningens kvällar.

Tisdag

I dag lägger fartyget till i Khasab i Oman. I denna aktiva hamnstad kan man göra ett besök på fortet och slottet eller göra en båtutflykt för att se delfiner. Naturligtvis är fartygets alla restauranter och poolområdet osv. öppna under hela dagen för den som vill koppla av ombord.

Onsdag

Denna morgon lägger vi till i Omans huvudstad, den sagolika hamnstaden Muscat. Här finner vi en spännande blandning av gamla gränder med marknader och moderna stråk med flotta restauranger och butiker. I och kring staden finns många intressanta sevärdheter som till exempel den livliga fiskehamnen, de två forten Mirani och Jalali, sultanens eget palats - Al Alam och den stora moskén. Fartyget ligger över natten i Muscat så du kan också göra en kvällstur i denna orientaliska stad.

Torsdag

Även denna dag ligger vi i hamn i Muscat så det finns gott om tid att fortsätta utforska staden och dess omgivningar.

Fredag

Denna dag är vi till havs och det blir gott om tid för avkoppling och umgänge samt de olika aktiviteter som erbjuds ombord. Kanske vill man besöka den fina spa-avdelningen eller gå till gymet och var med på ett träningspass. Poolområdet med härliga pooler och skön utsikt är också ett trevligt alternativ. En lång god lunch och en stund med en god bok ute på däck under eftermiddagen kan också passa bra.

Lördag

Idag blir en heldag i Förenade Arabemiratens huvudstad, AbuDhabi. Här finns gott om sevärdheter och vi rekommenderar en tur till den kända stora moskén. Cornichen som är en 8 km lång strandpromenad. Yas Island är ön med den berömda Formel-1-banan som är populär att besöka. Här ligger också många fina hotell och restauranger. Abu Dhabi har också ett stort shoppingcenter, Marina Mall med butiker och restauranger.

Söndag

Lagom till frukost lägger vi till i Dubai igen Vi får tillfälle att utforska staden vidare. Vi kommer att bo kvar på fartyget även i natt så idag gör vi en dagsutflykt tillsammans med lokalguide. Turen börjar med ett besök vid Dubai Mall och det berömda 828 meter höga tornet Burj Khalifa. Turen går sedan vidare utmed Beach Road och vidare ut på den konstgjorda ön Palmen. På vägen stannar vi till vid Burj al Arab, hotellet som ser ut som ett segel, för ett bra fototillfälle. Under eftermiddagen blir det också ett stopp i Mall of the Emirates för att se den kända inomhusskidbacken. Vi återvänder till vårt fartyg i god tid innan middag. För den som vill prova nattlivet i Dubai går det bra att ta taxi – det är billigt och enkelt att åka taxi på egen hand.

Måndag

Vi äter sista frukosten ombord och sedan är det dags att gå iland. Nu väntar buss och guide för en tur till Dubai Marina där vi kan studera Dubais mycket moderna arkitektur. Vi tar också en promenad vid Jumeirah Beach Walk, ett trevligt område med serveringar, butiker och restauranter. Bussen går sedan vidare till Dubai Mall där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Här kan man besöka akvariet, titta på de berömda fontänerna, shoppa i de många butikerna eller sitta ned på ett café och titta på folklivet. På kvällen gemensam middag på hotellet.

Tisdag

Efter frukost väntar en dag på egen hand. Att färdas här i Dubai är enkelt med spårvagnar och bussar. Din färdledare kan ge Dig tips på lämpliga besöksobjekt/aktiviteter.
Vid 18-tiden blir vi hämtade med vår buss för att äta vår avskedsmiddag på Kharma Kafe med utsikt över Dubai Fountain med sitt vattenspel. Fontänen är en av Dubais populäraste attraktioner och är världens högsta och spelar varje hel och halvtimme från kl 18-23 till både västerländsk och arabisk musik. Allra mest fantastisk är fontänen på tidig kväll runt solnedgången. Fontänen är ett måste i Dubai!
Senare på kvällen transfer till flygplatsen för avresa hem.

Onsdag

Hemkomst.

 
         
 

BOKA RESAN MED DETTA FORMULÄR
Samtliga fält utom Övriga tillägg och Meddelande
är obligatoriska
   
Resa:  
Avresedatum:  
Antal personer:  
Rumstyp:   Dubbelrum
Enkelrum
Trebäddsrum
Dubbelrum och enkelrum
Avbest.skydd:
  Ja, önskar avbeställningsskydd
Nej, önskar inte avbeställningsskydd
Övriga tillägg:
Anslutning t.o.r.
Arlanda
Ev. hyttillägg
 
Resenärers namn:  
Betalares namn:  
Adress:  
Postnr:  
Ort:  
Telefonnr:  
E-post:  
OBS! Denna resa innebär FLYGRESA.
VIKTIGT att Du vid bokning
skriver resenärers namn/stavning
lika som i pass.
Meddelande:  
      
   
 
     
Till sidans början